Lid worden van onze zweefvliegclub?

Wil je leren zweefvliegen bij een gezellige vereniging en iedere vliegdag veel vluchten maken, dan is de Zweefvliegclub Ameland het juiste adres.

In de zomer vliegen we 3 tot 5 weken op het vliegveld van Ameland en de rest van het jaar op het Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem.

Voor € 600,00 per jaar ben je in 2019 lid van onze club en maak je zonder bijbetaling gebruik van ons materieel en krijg je instructie van onze instructeurs. Tevens wordt je lid van de KNVvL en onderga je een medische sportkeuring. Iedere zondag en tijdens onze voorjaars, zomer en najaarskampen zijn er  instructeurs aanwezig om jou te leren vliegen. Op afspraak kan er ook op zaterdag een instructeur aanwezig zijn. Je maakt in onze Schleicher K-7 tweezitter tussen 3 en 5 vluchten op een vliegdag.

Vliegles in de Schleicher K-7
Vliegles in de Schleicher K-7

Na de Dubbel Besturings Opleiding -DBO- met een instructeur, ga je solovliegen op onze eenzitter de Grob Club Astir II. Nog steeds blijft de instructeur verantwoordelijk voor jouw vluchten, maar je voert ze alleen uit. Dit kunststof solo/prestatie toestel is uitermate geschikt om je verder te bekwamen in het zweefvliegen. Met dit toestel ga je duurvluchten en afstandsvluchten maken. Maar wil je in de buurt van het vliegveld blijven kan dit natuurlijk ook. Het vliegtuig is uiterst comfortabel en heel stil.

Solovliegtuig Grob Club Astir II
Solovliegtuig Grob Club Astir II

Wanneer je voldoende ervaring hebt opgebouwd en na het behalen van het zweefvliegbewijs, kan je gaan vliegen op de Grob Twin Astir. Met dit toestel wordt ook overland gevlogen, kan je familie laten meevliegen en gebruiken we om een nieuwe solovlieger op de Club Astir te laten wennen aan de vliegeigenschappen. van een kunststof zweefvliegtuig.

Grob Twin Astir Trainer
Grob Twin Astir Trainer

In de winterperiode leer je de theoriestof voor het Light Aircraft Pilot Licence, of te wel het zweefvlieg-bewijs. Hiervoor kan je drie maal per jaar theorie examen afleggen. Als je alle certificaten behaald hebt, maak je een solo overlandvlucht van minimaal 50 km, of een vlucht van 100 km met een instructeur, doe je het praktijk examen en wanneer dit met goed gevolg is afgesloten ben je "zweefvliegbewijshouder" en kan je zelfstandig -zonder instructeur- ook in het buitenland gaan vliegen, meedoen aan wedstrijden en vrienden en kennissen in de tweezitter meenemen.

Winteronderhoud in de werkplaats
Winteronderhoud in de werkplaats

Wat zijn de voordelen van de Zweefvliegclub Ameland

1.  Kleine club dus veel vliegen
2. Lage contributie van €600,00
3. Kom je uit de randstad, dan kan
    je carpoolen met andere leden

4. Professionele instructeurs
5. Vliegen boven de mooiste
     gebieden van Nederland
6. Lieren en slepen mogelijk

7. Geen winteronderhoud 
     verplichting, maar vrijwillig
8. In de zomer je vakantie vieren
    op Ameland en ook nog veel
    vliegen

Voor het aanvragen van informatie over het lidmaatschap gebruik je onderstaand formulier

Prijzen voor het zweefvliegen bij de Zweefvliegclub Ameland

All-In contributie:             €600,00 per jaar, inclusief gebruik vliegtuigen, instructie, overland en privekampen
KNVvL contributie:          afhankelijk van leeftijd tussen €109,00 en €179,00 per jaar. zie www.knvvl.nl 
Medische sportkeuring:  ca. €80,00 -afhankelijk van de leeftijd, 2 tot 5 jaar geldig-